Despre mine

Mă numesc Codreanu Petru.

Sunt originar din Republica Moldova, raionul Cimișlia, satul Selemet, aceasta este undeva prin zona de Sud al Republicii Moldova.

M-am născut în 1985, am terminat școala medie din localitate, după care am mers la studii în orașul Chișinău capitala Republicii Moldova și am făcut studiile la Colegiul de Transporturi din Chișinău cu domeniul de specialitate în Diagnosticarea Computerizată și Omologarea Transportului Auto. Este o perioadă a vieții mele când am început să fac de sine stătător alegeri pe drumul vieții, eram un bun student la învățătură, îmi asiguram existența parțială financiară din bursa pe care o primeam deoarece am făcut studiile la buget intrând cu media generală de 8,33, foarte tare mia plăcut în perioada studiilor de la colegiu că am făcut foarte multă practică, și un început de drum în domeniul dezvoltării personale urmărind articole din ziarul Eco (acum economist) scrise de Valentin Dolganiuc, aceste articole îmi plăceau foarte mult cred că și până în prezent am articolele decupate din ziar undeva pe acasă, până și în prezent îl citesc doar online, aceste evenimente mia marcat esențial viața.

În anul 2005 am depus documentele de a intra la studii la Universitatea Tehnică a Moldovei, am hotărât să aleg alt domeniu de specialitate deoarece era foarte important pentru mine să intru la învățătură, iar domeniul transporturilor era foarte solicitat cu concurenți veniți de la liceu ce aveau note mai mari decât media mea de 8,65  , acum când mă uit în urmă îmi dau seama că era un drum de cotitură mare, deoarece am intrat pe bază de buget în domeniul Utilajului Tehnologic Industrial ceea ce este diferit de domeniul de specialitate de la colegiu, nu am nici o problemă cu asta chiar pot să spun că mă ajută la moment această schimbare și văd diferența cu aspecte pozitive pentru mine. De ce??? Citește mai departe….

Lucrurile noi din viața mea cu impact etern.

La Universitate a fost un nou început, un nou cerc de prieteni, un nou cerc de cunoștințe și O NAȘTERE DIN NOU o FĂPTURĂ NOUĂ, o VIAȚĂ NOUĂ, !!!  Chiar așa cum am scris despre viață, naștere, făptură asta fiind spuse din punct de vedere spiritual, deoarece am aflat atunci că noi suntem creați (iar ceea ce este creat are un anumit scop) de la începutul creerii a ceea ce ne înconjoară care le vedem și pe care nu le vedem au avut un scop, iar primul și cel mai important scop al  creerii omului era ca noi să avem o relație cu creatorul care este Dumnezeu, care din cauza căderii în păcat a omului a apărut o despărțire dintre creator și omul creat, la mijlocul  istoriei omenirii Dumnezeu a găsit o cale de a reface a cea relație inițială iar intermediarul fiind nimeni altul decât Iisus Hristos unsul său ales pentru ridicarea tuturor  păcatelor omenirii (trecute,prezente și viitoare) și pentru ca eu să am Viață Nouă, Viață trăită din Belșug, Viață Veșnică, prin puterea Sfântului Duh/Mângâetorul/Duhul Adevărului după cum a spus Saul din Tars (apostolul Pavel): Dacă este cineva în Hristos, este o făptură/zidire nouă. Cele vechi sau dus: iată că toate lucrurile sau făcut noi. 2Cor 5:17, sau proorocia lui Ezechel: Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne. Ezek 36:26 și  azi acum pentru mine aceste lucruri sau împlinit, am restabilit acea relație de comunicare (Citirea scripturii și cunoașterea voii lui, rugăciunea, părtășia, împlinirea cuvântului) pentru care am fost creat, iar curba de dezvoltare a relației cu Creatorul acestui Univers este în desfășurare.

Ca exemplu unei astfel de eveniment/situație a vieții mele este reprezentat în Video făcut  pentru o conferință creștină studențească Boomunited, fiind și eu unul din actorii filmulețului, vezi video mai jos cu denumirea „Culoarea”.

Aceasta îmi aduce aminte de la fizică „Lumina face culoare” ceea ce se poate raportat și la viața spirituală cu Iisus care a spus ca: „Eu sunt lumina lumii; cine mă urmează pe mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții” el fiind cel care mi-a dat Culoare Vieții mele.

În toată perioada ce am studiat la UTM am trecut prin 2 școli principale, prima de creștere profesională de la UTM, și  cea de creștere spirituală împreună cu noii mei prieteni de la Mișcarea Creștină studențească – Viața Nouă, prin conferințe, picnicuri, club, întâlniri de tot felul, sărbători etc. vezi video la unul din evenimentele ce îți povestesc acum mai jos.

Despre „Creștinism”.

Explicația pe scurt a creștinismului care este cam așa după cum este prezentată în video de mai jos:

La UTM am continuat cu Masteratul în domeniul Ingineriei Mecanice și un interes deosebit mi-a atras atenția domeniul Resurselor Energetice Regenerabile care aș dori mult ca să fac din asta una din cea mai principală ocupație. Am și niște idei de  proiecte care vreau să le pun în aplicare.

Deoarece am studiat materie de profil tehnic, cunosc programe de calculator care se utilizează în proiectare – AutoCAD, SolidWorks. Am facut o serie întreagă de proiecte și lucrări care se cereau pentru obiectele de studiu la facultate (p-u învățătură). Ceea ce a dus și la deschiderea acestui blog pentru dezvoltarea în continuare a acestui domeniu de Proiectarea Asistată de Calculator cu ajutorul lui Solidworks.

În perioada când îmi făceam masteratul am cunoscut pe online niște persoane sau o comunitate de oameni care mi-au atras atenția prin ceea ce promovau, unul din ei este Șerban Stănescu și celălalt este Pera Novacovici, sunt unele din persoanele care m-au ajutat foarte mult pentru descoperirea talentului prin informațiile, materialele, cărțile pe care le au, sincer să fiu cam de 1,5 – 2 ani nu îmi scapă nici un articol postat de ei, și continuu învăț câte ceva.

Ceva care m-a dus la alt nivel de cunoaștere a personalității mele.

Întrebări care m-au pus în ultimul timp permanent să caut răspunsuri despre vocație/chemare/talent/, deoarece sunt prea mulți care își au talentul nedescoperit încă, de aceea în continuare vă provoc să vi le puneți și voi poate vă va duce mai aproape de cărarea îngustă de descoperire și de definire a talentului care este personală și foarte intimă.

Talentul face parte din principiul de a oferi Valoare celorlalți. 

La ce sunt bun? Ce mă pricep eu să fac? Despre ce știu ceva?

Adu-ți aminte ce făceai pe la vârsta de 7 – 16 ani, era un moment când făceai un lucru cu multă pasiune fără să știi prea multe despre felul de a face/executa acel lucru!

Ce activitate te absoarbe în așa măsură încât să uiți cum trece timpul?

Ce îți place să faci în așa fel ca să aduci valoare oamenilor care te înconjoară?

Ce anume îți captează și îți menține atenția distrăgând-o de la alte provocări?

Ce te interesează în așa măsură încât în mintea ta nu este tentată să zboare la altceva și ești capabil să te concentrezi aproape fără să faci nici un efort în acest sens?

Caută acum în toată existenţa ta, pe ce anume ai cheltuit mereu şi mereu bani sau cu ce ţi-ai ocupat timpul, sau, ce anume ai vrut să faci şi ai fost împiedicat(ă) de anumite împrejurări, dar ai revenit mereu şi mereu la acea activitate?

Cam aceste întrebări m-a ajutat să mă direcționeze spre talentul punctul de impact specific mie.

Cam asta am avut a vă spune pentru moment despre mine!

Am ales să fac acea diferență care vreau să fie în viața mea, sprijinite și construite pe lucruri tari.

26 de gânduri despre „Despre mine

  1. Felicitari Petru pt munca pe care o depui..este scris oricum in Univers ca atunci cand faci ceva care te fascineaza intotdeauna ai rezultate remarcabile..sa mai ajuti si pe altii sa fie macar 40%
    ca tine este deja un har divin pe care il ai sigur…eu sunt fascinat si iubesc Proiectarea asistata
    nu am studiile tale dar sunt Operator CNC si execut matrite pt industria auto si nu numai..ptr mine expunerile tale sunt ca o Biblie..as mai avea o problema..unde pot gasi carti virtuale,
    tutoriale video,expuneri cum faci tu pentru Catia,ProE, etc ?!? daca ma poti ajuta iti multumesc anticipat si Dumnezeu sa te binecuvanteze ptr tot ceea ce faci !!!

    Apreciază

    1. Mulțumesc de această propunere Titus, deoarece sunt implicat în mai multe activități, cu greu voi face față în proiecte cu activități offline.
      Dar totuși din curiozitate aș întreba:
      Unde se va derula acest proiect (locul, zona, localitatea)?
      Dumneavoastră sunteți deasemenea implicat?
      Este un proiect pe o perioadă mai lungă de timp?
      Și chiar vă rog dacă pute-ți trimiteți-mi adrese unde pot vedea mai multe despre proiect îngeneral. Mulțumesc!!!

      Apreciază

  2. Salut . Ma numesc Calin Andrei si sunt unul dintre administratori de pe http://3daddict.ro ( comunitate ce se ocupa cu proiectarea si modelarea 2D&3D ) . Este o comunitate destul de mica momentan insa cu oameni care cunosc cel putin 2 3 programe de modelare dintre care unul la un nivel mare . Doresc sa te intreb daca doresti sa te alaturi comunitatii noastre . Cateva din creatile noastre le gasesti : http://facebook.com/ro.3daddict

    Apreciază

  3. Buna ziua,
    Sunt incepator in ale tainelor Solidworks.
    M-am apucat sa fac un motor cu transmisie melcata pentru actionarea stergatoarelor de parbriz.
    Proiectul nu are alt scop decat sa invat modelarea in 3D cu Solidworks.
    Tin sa mentionez ca prima oara am luat cunstinta cu Solidworks exact acum o luna si primele tutoriale citite au fost cele scrise de dumneavoastra. Tutorialele sunt foarte explicite si usor de inteles. Pacta ca se opresc la un nivel de incepator. Va urez succes in viitor pentru completarea lor.
    Acesta este vederea de ansamblu (vedere obtinuta prin randarea ansamblului)

    Acum am inceput construirea componentelor interioare, dar m.am lovit de o situatie pentru care de cateva zile tot caut pe net rezolvare , dar nu am gasit nimic (…sau nu stiu unde sa caut?)
    Doresc sa realizez bobinele statorului. Am incercat in fel si chip, dar nu ma descurc.
    Bobina ar trebui sa aiba formaconform imaginii -1- de mai jos:

    Aceasta forma a fost realizata prin Extruded Boss si Extruded Cut.
    … eu vreau sa fie formata din fire de cupru ca in imaginea -2-de mai jos:

    Ea a fost realizata prin metoda Swep Boss dealungul unei curbe.
    …dar nu reusesc realizarea deformarea dupa raza carcasei (D=70mm)
    Am incercat sa realizez curba prin 3D Sketch dar nu reusesc sa obtin curbele de racordare a lateralelor cu partea frontala arcuita, si apoi cum controlez ca profilul care va evolua in lungul acestei curbe inchise sa fie tot timpul paralel cu suprafata curba.( cu diametrul de 70mm) pe care se gasesc atat liniile paralele cat si partile frontale curbate.
    Exista vreo alta metoda prin care as putea sa curbez obiectul creat prin metoda imagine -2- dupa un cerc sau o suprafata curbata?
    Multumesc anticipat.

    Apreciază

    1. Super, felicitări pentru modelul executat.
      Pentru ca să arate înfășurarea așa ca în imaginea 2 calculatorul tău trebuie să fie foarte performant în primul rând, fiindcă când modelezi așa o înfășurare apar în acest model foarte multe entități (cercuri, linii, margini, cotituri, forme variate dimensional) iar toate acestea duce la o solicitare intensă a procesorului și evident micșorează viteza de procesare a datelor, iar de aici apar o serie întreagă de urmări chiar și prin blocarea softului SW.
      Trebuie să recunosc că este foarte reprezentativ acest al 2-lea model, dar neefectiv în lucrul de modelare și asamblare. Ca experiment îți propun să încerci să modelezi o spirală pasul 2mm și pune 100 de înfășurări și vei vedea ce efect are pentru calculatorul tău.
      Recomand să modelezi varianta simplă, varianta 1.
      În caz dacă dorești mai multe exemple de modele 3D gata făcute (le poți descărca) pentru domeniul electronic poți accesa http://www.3dcontentcentral.com/ .

      Apreciază

  4. Buna seara,
    Multumesc pentru incurajare.
    Al doilea model este realizat tot de mine prin metoda Swep Boss dealungul unei curbe.
    Am realizat in plan un traseu „oval” iar in planul perpendicular am amplasat un cerc de 0,5mm diametru pe care l-am multiplicat de24 de ori pe orizontala si de vreo 15 ori pe vertiala ( cam 360 de cerculete) si apoi am dat swep boss selectand cerculetele si apoi ovalul ca directie.
    Modelarea 3D s-a realizat in 10..15 secunde iar randarea 1920×1080 in 26 minute.

    Experimentul propus, daca am inteles bine este asta?

    Intre timp am terminat si angrenajul melcat…. ramane tot problema realizarii infasurarii bobinelor statorului si cele ale rotorului…dar mai fac sapaturi sa gasesc modul de realizare.


    Multumesc, cu stima.

    Apreciază

  5. Angrenajul a fost realizat „pe bune” adica calculat:
    m=1 q=14, z1=1 z2=34 A=25 ,P=3.14
    Dd1=14, Dd2=34 , ß=4° , Df1=11.6 , Df2=31.6 , Dc1=16, Dc2=36
    Melcul are profilul rectangular iar roata are profilul dintelui evolventa.

    Apreciază

  6. Salut Petru,
    Felicitari pentru ceea ce faci si pentru tutoriale. Sa impartasesti altora cunostintele nu e intotdeauna o treaba usoara, trebuie sa ai har : si tu il ai.
    Vreau as te consult intr-o problema. Eu sunt electronist, deci nu stiu prea multe despre proiectarea mecanica si modelarea 3D, dar le gasesc captivante (Am facut cate ceva in 2D Autocad, DraftSight si 3D GoogleSketchup). Avem un proiect in care vrem sa mentinem temperatura constanta in niste cutii de aluminiu plasate pe sol si in bataia soarelui, prin racire cu lichid(tevi de racire).
    Am vazut ca SolidWorks are un modul Flow, parca. Ai cumva experienta in acest tip de modelare termica? Daca nu, poti sa imi spui care ar fi calea de a gasi pasionati si cunoscatori in acest domeniu, eventual din Romania?

    Multumesc si succes in continuare in ceea ce faci!

    Doru.

    Apreciază

  7. buna ziua
    imi cer iertare am cateva probleme cu cosumul unui generator si ma gandeam daca se poate sai pun un motor mai mic `? nu am destula experenta la mecanica cu atat mai putin cu folosirea unui program de proiectare si simulare
    credeti ca este posibil realizarea unui sistem de transmisie prin curele sau roti zimtate actionat, de un motor de 2 kW, care sa fie capabil sa scoata 60 kW
    daca este posibil realizarea acestui sistem si d-tra il puteti face ?..Cat ma costa proiectarea lui?
    cu prietenie silviu constantin roman

    Apreciază

    1. Cu un motor de 2KW cu transmisii cu curele sau roti DINTATE poti optine 1,9KW maxim.. Diferenta pana la 60KW poate in literatura SF sau basmele lui Petre Ispirescu

      Apreciază

      1. salt Dodo .Multumesc de raspuns , ce am inteles eu ,,daca folosesc un sistem de transmisi care este actionat de un motor 2 kw as putea scoate 3,9 kw este bine sau bag 2kw si scot mai putin 1,9 KW

        Apreciază

      2. Salut,
        Nu. Am vrut sa spun ca daca intr-un sistem se introduce „x” KW la iesire nu poti optine teoretic decat maxim „x” KW – daca randamentul ar fi 100% … altfel optii mai putin, in functie de randamentul sistemului.
        Prin roti dintate si curele nu poti decat sa maresti sau sa micsorezi o turatie sau un cuplu de forta.

        Apreciază

  8. Buna ziua, am nevoie de un sfat referitor la verificarea la impact IK06 a unei placi din policarbonat. Verificarea se face prin caderea libera a unui corp cu greutatea de 250g de la o inaltime de 400mm. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc mult

    Apreciază

    1. Probabil mă întrebi din poziția dacă este posibil să se facă o analiză de simulare, da, se poate de făcut în Solidworks, numai că ceea ce ai spus trebuie de exprimat (formulat, adaptat) la logica pentru SW. Ceea ce vreau să spun este că îmi pare că căderea acelui corp este imposibilă de redată dar se pot da valorile forțelor în timpul impactului cu acea placă din policarbonat.

      Apreciază

  9. hey!
    ma intereseaza o colaborare cu tine, am fost inspirata de modelele 3d pe care le-am gasit aici.
    Se pare ca esti persoane care ma poate ajuta cu un poriect important pt mine.
    daca se poate o adresa de mail de contact, sau un nr de telefon pentru a-ti putea da mai multe detalii.
    multumesc din toata inima!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.