Barele de instrumente în Solidworks I.

Barele de instrumente în Solidworks sunt foarte multe. Eu le voi analiza pe cele mai principale.  Aceste bare cu instrumente se pot adăuga din meniul „Tools” >>> „Customise”  – De reținut că pentru piese (detalii piese), ansambluri și execuție desene 2D se creează propria colecție de instrumente individuale. De exemplu dacă suntem în detalii atunci se adaugă câteva bare de instrumente – atunci aceste bare vor fi adăugate doar pentru modelarea fișierelor piese.
Să începem în ordinea în care barele sunt aranjate în fereastra „Customise” pentru Solidworks 2012, dar tot aceste bare se utilizează și în versiunile anterioare dar într-o altă ordine.

1. Prima bară din instrumente este „2D to 3D”:

Aceste instrumente vă permite să adaugați o schiță de pe un desen 2D. Adică dacă avem schițe 2D pe același plan (scanat) – atunci se poate de refăcut în model 3D, pre – precizând care schiță și pe ce plan va fi localizat, față, dreapta, stânga etc. de asemenea sunt butoane cu „operații booleene” – Trage și Taie. Această bară de instrumente este foarte rar folosită, dar poate undeva, veți avea nevoie pentru a rezolva unele probleme de inginerie.

2. Bara de instrumente aliniere – „Align”.

 Aceste instrumente sunt folosite pentru a alinia obiecte de schițe și desene. De exemplu, este foarte convenabil de a le folosi pentru alinierea pozițiilor la desenele de asamblare. De asemenea, aceste obiecte pot fi grupate împreună.

3. „Annotation”.

Sunt instrumentele pentru lucrul cu desenele. De dimensionare, scrierea de text, articole de desen, reprezentarea rugozității, baze de date și toleranțe. Precum și instrumente pentru axele de simetrie tabele și  specificații.

4. Bara de instrumente asamblări – „Assembly”.

Este un set de instrumente pentru lucru cu ansambluri, formate din piese și ansambluri. Acestea sunt instrumente pentru înserarea pieselor în ansamble, pentru a construi grupuri sau subansambluri, pentru a face schimbarea pieselor model cu altele, pentru mișcarea-mutarea și rotirea pieselor individual în ansamblu, multiplicarea pieselor și multe altele.

5. Bara de instrumente „Blocks”.

Această bară de instrumente este folosită pentru a crea blocuri din schițe și desene.

6. Bara de instrumente „Curves”.

Instrumente pentru construirea de linii de despărțire, curbe și spirale.

7. Bara de instrumente „Dimensions/Relations”.

Instrumente pentru dimensionare și relații.

8. Bara de instrumente „DimXpert”.

Instrumente pentru a aplica în mod automat dimensiuni, toleranțe și dimensiuni din bazele de date.

9. Bara de instrumente „Display States”.

Cu acest instrument, puteți salva diferite stări de afișare a pieselor și ansamblurilor (texturi, regim de afișare).

10. Bara de instrumente „Drawing”.

Instrumente pentru lucrul cu desene. Introducerea tipuri de modele și ansambluri, introducerea a vederilor standard și auxiliare, secțiuni, secțiuni detaliate, secțiuni locale …

11. Bara de instrumente „Explode Sketch”.

Instrumente pentru adăugarea de linii rută, care fac legătura dintre obiecte într-o schiță, cu linii de separare sau schițe tridimensionale.

12. Bara de instrumente de fixare – „Fastening Feature”.

Instrumente pentru construirea de elemente de fixare, care sunt utilizate în proiectarea de produse din material plastic. Acestea sunt: urechi de montaj, cârlig cu zăvor, dispozitive de blocare cu cârlig și canal, găuri de intrare, degajări.

13. Bara de instrumente – „Features”.

Instrumente pentru componentele de construcție. Extrudarea schiței de-a lungul unei linii drepte, extrudarea de-a lungul după o traiectorie, tăierea dreaptă sau după o traiectorie, teșituri și rotunjiri, nervuri, găuri de prindere cu filet, elemente de multiplicare liniară sau circulară, plane auxiliare, curbe …

14. Bara de instrumente – „Formating”.

Instrumente pentru lucrul cu textul (font, dimensiune, culoare, aliniere, liste, …)

15. Bara de instrumente – „Layer”.

aceasta permite să creem straturi de obiecte și instrumente care pot fi activate sau dezactivate. De exemplu un strat de dimensiuni.

16. Bara de instrumente pentru schițe – „Layout Tools”.

Instrumente pentru Schițe și desene, dimensionare. linii, dreptunghi-uri, cerc, elipsă, ovale, arcuri, conuri, poligoane, inserare imagini într-o schiță etc.

După cum puteți vedea barele de instrumente în Solidworks sunt foarte multe, și este prea greu să le memorizezi pe toate odată, în acest tutorial v-am făcut cunoștință numai cu unele din aceste instrumente superficial pentru ca să aveți idee de destinația lor. Veți învăța, în cadrul activității și practicii în programul de proiectare. O parte din acestea posibil să le folosiți foarte puțin. Urmărește următorul articol despre barele de instrumente, Va urma …..

Reclame

2 Responses to Barele de instrumente în Solidworks I.

  1. Pingback: Barele de instrumente în Solidworks II. « Proiectarea Asistată de Calculator cu SolidWorks

  2. Pingback: Prima lansare Solidworks – Cu ce să încep? « Proiectarea Asistată de Calculator cu SolidWorks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: