Solidworks – software pentru modelarea solidelor.

Procesul de construire a modelelor 3D se bazează pe crearea elementelor geometrice trei – dimensionale și efectuarea unor diferite operațiuni între aceste modele. Specific jucăriei constructoare „LEGO” modelul este efectuat din elemente standarde (blocuri), și pot fi editate prin adăugarea sau eliminarea acestor elemente, sau prin schimbarea parametrilor caracteristice ale acestor blocuri. Modelul 3D poartă în sine o descriere mult mai completă a proprietăților fizice ale obiectului (volum, masă, momente de inerție) și oferă designerilor posibilitatea de a lucra într-un spațiu virtual 3D, care permite cel mai înalt nivel al unui calculator pentru a forma și ai crea aspectul viitorului produs, cu excepția pentru etapa de prototipuri.

Dezvoltatorii au acordat o mare atenție pentru a lucra cu ansambluri complexe, numărul de componente care pot atinge zeci sau sute de mii de unități. Desigur pentru a lucra cu astfel de modele necesită utilizarea de metode speciale de gestionare a pieselor individuale și a unităților de asamblare, gestionând eficient resursele procesorului și RAM – ului. Pentru a face acest lucru în Solidworks este un mod special, care este numit „Modul de lucru cu ansambluri de mari dimensiuni”. Acest mod vă permite să distribui optimizat resursele software și hardware, economisind, astfel timp pentru a descărca și reconstrui ansamble.

În configurația de bază a programului de proiectare Solidworks este inclus un modul de express – analiză a rezistenței modelului (piesei) – COSMOSXpress.

COSMOSXpress este  versiunea „LITE” adică ușoară a pachetului COSMOSWorks, și este destinat în primul rând pentru ingineri și designeri, care au cunoștințe profunde în teoria de analiză cu element finit. Cu toate acestea, COSMOXpress permite proiectantului pentru a determina unde sunt concentrate tensiunile  pentru a evalua supraîncărcarea elementelor construcției, dintre care pot fi eliminate excesul de material pentru a reduce greutatea și în consecință și valoarea viitorului produs.

Procesul de proiectare în Solidworks nu se încheie odată cu dezvoltarea trei – dimensionale a piesei și ansamblurilor. Programul vă permite să creați automat desenele de execuție pentru un anumit model 3D, eliminând  cazurile pentru greșelile de  designer care inevitabil apar atunci când efectuarea proiecțiilor produselor sunt efectuate cu mâna. Solidworks susține elaborarea standardelor GOST, ANSI, ISO, DIN, JIS, GB și BSI etc. Desenele în Solidworks au asociativitatea bidirecțională cu modelul 3D, făcând ca dimensiunile modelului să corespundă întotdeauna cu dimensiunile din desen.

În Solidworks este introdus un gratuit – eDrawings, cu care puteți crea, vizualiza și imprima desene electronice Solidworks. Datorită programului care este inclus în pachet eDrawings cu ajutorul căruia avem posibilitatea de a deschide și de vizualizat imediat, fără a folosi nici un alt sistem CAD sau alt mijloc de vizualizare în plus atunci când doriți să deschideți un fișier de acest fel. Este un mijloc foarte convenabil și intuitiv, care permite să înțelegi construcția produsului arătată în desen și posibilitatea animării desenului în situația când faci  modificări în modelul de bază 3D (prima etapă a proiectării/modelării 3D).

Reclame

One Response to Solidworks – software pentru modelarea solidelor.

  1. vasile says:

    cum te putem contacta?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: