SolidWorks – leader în proiectarea 3D

SolidWorks

SolidWorks leader 3D

Moto-ul companiei SolidWorks, la lansarea primei versiuni în 1995 era acela de a oferi fiecarui inginer puterea de lucru a unui soft de proiectare 3D: “Bringing the power of 3D modelling to every engineer’s desktop “, SolidWorks95 fiind primul program de proiectare mecanică 3D ce rula pe un PC cu procesor 486 și o placă grafică cu 1MB memorie RAM și sistem de operare Windows95. S-a dovedit apoi ca viziunea fondatorilor SolidWorks Corporation înca din 1993, aceea de a oferi un program de proiectare mecanică 3D pe platforma Windows, a fost adoptată ulterior și de celelate companii producatoare de software de proiectare 3D, produse ce altădată rulau numai pe platforma UNIX și stații grafice, rulând astăzi pe PC –uri cu platforma Windows.

Diferența principală între SolidWorks și competitorii săi este ușurinta de utilizare tipică Windows, dată de faptul ca SolidWorks a fost conceput pentru a rula “nativ” pe această platformă și nu a fost “portat” pe Windows așa cum s-a întamplat cu produsele dezvoltate pe platforme UNIX.

Inovațiile și automatizările în proiectarea 3D introduse cu fiecare nouă versiune SolidWorks sunt motivele care au facut ca SolidWorks să devină  un leader în proiectarea 3D. În anul 2000, la 5 ani de la lansarea primei verisiuni, SolidWorks Corporation atinsese cifra record de 100.000 licențe vândute, mai mult decat Autodesk si PTC împreună (în primii 5 ani de vânzări).

Unul dintre fondatorii SolidWorks Corporation, Jon Hirshtick spunea că misiunea SolidWorks este aceea de ușura lucrul cu acest program din ce în ce mai mult , astfel încât inginerul proiectant să se concentreze mai mult la proiectarea în sine decât la cum să utilizeze programul de proiectare. Astfel, în anii ‘80-’90 cand proiectarea 3D se desfășura numai pe statii grafice și sistem de operare UNIX, proiectantul consuma 75-80% din timpul de lucru cu utilizarea programului și numai un procentaj de 20-25% din timp era alocat pentru proiectarea în sine. SolidWorks a schimbat aceasta proporție, ajungându-se în ultimii ani la un procentaj de 50% din timp alocat utilizarii programului si continuându-se cu scăderea acestui timp catre 25%.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: